Vår Köpenhamntripp i bild&text

Dag 1 (onsdag)

Vakna upp hemma i göteborg till strålande sol men minusgrader. Vi tog oss en härlig morgon promenad på ca 2h runt slättadamm.. Handlade färdkost på vägen. Väl hemma blev de våfflor till lunch syster kom även förbi på lunch. Trevligt trevligt.. Sen blev de att slappa i soffan glo på tvn, lira lite gitarr hero sen blev de att duscha. Vid 16.15 börja vi röra på oss.. Gahh vår resa skulle börja!!! Vid 17.27 börja tåget att rulla!! Resan gick jätte bra tiden bara flög iväg och de börja mörkna ute. Vi passera, varberg, falkenberg, hässleholm, lund, malmö, katsrup och till sist rulla vi in i köpenhamn. Vi åkte ju även "under" bron hehe de var en upplevelse även om de var kol svart ute. Men vi såg ju malmö jätte bra då eftersom hela staden lös! Coolt, fort gick de med vi var över i danmark på 5min men då åkte vi x2000 också. Hitta till hotellet direkt vi är ju bara så grymma. Så vi checka in vid 21.15 vi bor på andra våningen rum 212. Det är inget stort rum men de är mysigt och väldigt fräscht! När vi hade kollat läget var de dags att sova. Slog på tvn och till vår stora förvåning finns 4.an jeje!! Haha.. Natti!!


Utsikt från vårt rum.



Dag 2 (torsdag)

Efter en halv bra natt vakna vi vid 08.00 dock varit vaken lite hela tiden från 06.45. Vår dåliga natt beror på att vi endast har en kudde var! Är en jätte go kudde i dun men problemet är att hur mycket man än "bullar" upp den så blir den platt som en pannkaka när man lägger huvudet på. Så vi ska fixa oss varsin till kudde innan vi lägger oss ikväll! Men iaf vi vakna upp till klar blå himmel! Underbart! Vid 08.30 gick vi ner och käka frulle, helt okey buffè med många olika bröd och pålägg, yoghurt, juice, ägg. Ja ni vet de vanlig men självklart winerbröd med. Men de käka vi inget. Nu sitter jag i min säng och mika är inne och duschar eller ne nu ljuger jag hon kom precis ut. Hihi.. Tyvärr kostar Internet även de som finns på rummet, kostar 49dkk för 24h så vi får se om vi köper de i morgon kanske för tyvärr såg de ut att bli sämre väder men a annars kommer detta upp på bloggen på lördag! Ne nu är de dags för mig att göra mig klar så väntar en dag full med äventyr här i staden.. Återkommer i eftermiddag!

Klockan 16.45

God eftermiddag!

Ojoj vilken dag vi haft. Solen sken men ack så kallt speciellt när de blåser så som de gör..

Vi har iaf gått runt i hela Köpenhamn känns de som haha.. Hitta en del roliga affärer dock ingen spritbutik. Hoppas att hitta denna i morgon. Men har köpt lite dricka iaf och även köpt en present till Dennis (madde). J Nere vid hamnen tog vi oss en varm choklad de var både välbehövlig och skönt. Nu har vi precis kommit hem vi är hur trötta och slitna som helst så ska bli skönt att slappa resten av dagen nu, spela lite kort och kolla på tvn. Vid 18.00 kommer vi få varsin kudde till haha.. Underbart!! Vi käka på Jensens Böfhouse nyss åhh guuud va det är gott där och billigt. Madde käka 150grams kycklingfilè med stekt potatis och beasås, en liten coca cola sen en dessert efter de som var mjukglass buffè så fick ta hur mycket man ville med sås och strössel av alla dess slag. Allt detta för endats 100DKK helt okey tycker vi! Då blev vi sjukt mätta. Imorgon blir de troligen att käka på hard rock cafè lite senare på kvällen då.. Nu har de tyvärr börjat regna här men hoppas på att de inte gör de i morgon då de inte är så kul att gå ute då. För finns typ inga köpcentrum här förutom ett som vi var inne i idag. Det heter Illum. Det är ett köpcentrum på 5våningar  en del av dem märken som fanns var Fillipa K, Ralph lauren, Gucci, j.lindeberg, med mera! De var allstå hur jäkla stort som helst men också väldigt väldigt dyrt då de endast var märkes kläder.. En av våningarna var endast dam kläder, en avdelning med bara barnkläder ja ni skulle vårt med! Sjukt stort är de enda vi kan säga!!

Ne nu ska vi spela kort!

21.30 God natt!!








Dag 3 (fredag)

07.00 jippy god morgon! Varför ska man vakna så tidigt helt otroligt. Men men ... Vid 08.00 gick vi ner och käka frulle lika gott idag, ägget var verkligen helt perfekt mmm va gott. Nu sitter vi här och "kollar" på nyhetsmorgon och spelar lite kort. Vädret är inte på topp men än så länge regnar de inte. Vi ska väl ge oss ut vid 10 tiden. Ska tillbaka till de enorma varuhuset då mika ska slå till på en klänning! Sen ska vi leta upp en spritbutik haha.. Återkommer i eftermiddag!

09.55 gick vi ut på dagens promenad. Var mycket varmare idag men lite mindre sol. Gick på lite andra gator idag men vi kom iaf fram till Illum idag tog vi hissen värsta coola runda hissen med glas så vi såg ut de var rätt fränt så vi tog även den ner sedan är ju ändå 5våningar. Tyvärr hitta inte Mika något som föll henne i smaken idag heller, så vi gick ut då börja de tyvärr att små regna. Vi köpte oss en varsin pölse med bröd som lunch. Sen strosa vi runt mera. Gick runt hela tivolit, var inne i den största gina tricot vi någonsin sett på 3våningar! Va inne i en affär som heter new yorker som också var på 3 stora våningar med sjukt mycket kläder. Madde hitta en svart kofta med rosa hjärtan och Mika en rosa tunika/tshirt. Sen blev de även lite rolig dricka!! Vi kom hem vid 13.30 helt slut idag igen haha.. Precis när vi kom in så börja de hagla, så vi hade tur!! Blir inte att vi käkar på hard rock utan de blir böfhous idag igen hehe.. Var såå gott sen är de mjukglass buffèn som lockar mest!! Nu ska vi slappa lite sen är de dags att ta en dusch innan vi ger oss iväg och käkar!!

15.15 var vi färdiga för att gå och käka! Blev som sagt på samma ställe som igår men idag käka vi en 190grams biff med stekt potatis och sås mmm så sjukt gott och mättande, blev så klart mjukglass till efterrätt.. Våran servitör var lite mysko.. Först prata han sån bred danska att mika inte fatta ett skit haha men när han sedan kom tillbaka prata han flyttande svenska! Mycket märkligt tyckte vi. Hehe.. Nu ska vi ha en liten kortspels tävling då klockan bara är 17.00. Madde sitter redan i flanellen mycket skönt! Sen blir de att se på lets dance finalen! 22.00 God natt!








Dag 4 (lördag)

06.45 wow älska fiskmåsar! NEJ! Mika vakna av detta, då den dumma fisk måsen ville käka upp hennes röda pölse som vi hade i vårt "kyl skåp" tyvärr hann hon inte rädda dessa, men lyckades då väcka mig med.. Men är ju alltid härligt att vara upp i tid! Vid 08.00 drog vi ner och käka våran sista frulle. Och ojoj vad vi åt, 3st mackor, 2st glas juice, 1ägg, flingor med fil och sedan lyxade vi till det med 1½ winerbröd var! Haha! Upp och packa/duscha slappa på rummet. Vid 10.30 checka ut, drog till stationen som var överfull med a-lagare och duvor! Sätte oss och spela lite kort handla lite färd kost. Satt typ 1½h på perrongen och vänta på vårat tåg! Men duvorna underhöll oss!! 12.57 jeje vi rullar ut från stationen, nu har vi bättre sikt och ser när vi åker "under" bron. Efter 20min var vi redan i sverge!! JEJE!! Hade en rolig tåg resa hem emd mycket kortspel! 16.25 framme i göteborg, underbart väder. Nu har vi inte käkat sedan frukosten så nu hoppa vi av vid backa plan, för att käka på flintstone! Ohhh va gott de va, kebab tallrik och grillspett med pommes, underbart! Blev även en tur till coop för att handla lite snacks till kvällen. Nu ska vi bara slappa i soffan efter en mycket rolig tripp!



"kylen"






// Madde & Mika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0